کگل برای واژینیسموس

کگل برای واژینیسموس

اختلال واژینیسموس در واقع اسپاسم و انقباض غیرارادی عضلات ناحیه واژن است؛ به همین دلیل کگل برای واژینسموس می تواند بسیار مفید باشد.

تمرینات کگل به جلوگیری از انقباض غیرارادی عضلات واژن کمک می کند. تداوم انجام این تمرینات باعث کاهش درد و ناراحتی به هنگام رابطه جنسی خواهد شد.

پیشنهاد می کنم قبل از شروع تمرینات کگل، با پزشک متخصص زنان مشورت کنید تا مناسب ترین برنامه را با توجه به شرایط خود دریافت کنید.

اینستاگرام دکتر ویدا یوسفیان

آیا ورزش کگل در درمان واژینیسموس مؤثر است؟

در جواب این سؤال باید گفت بله؛ تمرینات کگل می تواند در درمان واژینیسموس مؤثر باشد. تمرینات کگل شامل تقویت عضلات کف لگن است که می تواند به کاهش علائم واژینیسموس کمک کند.

با انجام منظم تمرینات کگل، می توانید قدرت و کنترل عضلات کف لگن، از جمله عضلات اطراف واژن را افزایش دهید. همچنین می تواند به کاهش انقباضات غیر ارادی عضلات و افزایش آرامش در طول فعالیت جنسی کمک کند.

شناخت ماهیچه های کگل برای واژینیسموس

قبل از اینکه به انجام این تمرینات بپردازید بهتر است بدانید ماهیچه های کف لگن که درگیر این ورزش می شوند؛ کدام ماهیچه ها هستند.

ساده ترین راه برای شناخت ماهیچه های کف لگن این است که در وسط جریان ادرار، آن را متوقف کنید. ماهیچه هایی که برای این کار استفاده می کنید عضلات کف لگن هستند.

کگل چیست؟

روش کگل برای واژینیسموس

برای شروع انجام ورزش کگل، اقدامات زیر را انجام دهید:

عضلات کف لگن را منقبض کنید: عضلات کف لگن را منقبض کرده و بلند کنید، گویی می خواهید ادرار را متوقف کنید یا از دفع گاز جلوگیری کنید.

انقباض را نگه دارید: فشار را برای چند ثانیه نگه دارید، سپس عضلات را رها کرده و شل کنید.

تکرار: حدود 10 ثانیه در همین حالت بمانید و به تدریج مدت زمان هر فشار را افزایش دهید.

توجه به این نکته مهم است که تمرینات کگل ممکن است برای موارد شدید واژینیسموس تسکین فوری نداشته باشد.

به طور کلی، تمرینات کگل می تواند یک جزء مفید از یک روند درمانی جامع برای واژینیسموس و بهبود سلامت جنسی باشد.

راه درمانی غیر از کگل برای واژینیسموس

علاوه بر تمرینات کگل، چندین گزینه درمانی دیگر برای واژینیسموس وجود دارد که می توان آن ها را در نظر گرفت.

هدف این گزینه‌ ها پرداختن به جنبه‌ های فیزیکی و روانی این بیماری برای تسکین و بهبود عملکرد جنسی است. در اینجا چند روش درمانی جایگزین وجود دارد:

درمان واژینیسموس با فیزیوتراپی کف لگن

کار با فیزیوتراپیست کف لگن می‌ تواند در یادگیری تکنیک‌ های آرام‌ سازی، کشش‌ ها و تمرین‌ هایی که به ‌طور خاص برای کاهش تنش در عضلات کف لگن طراحی شده‌ اند، مفید باشد.

 

کگل برای واژینیسموس

درمان شناختی-رفتاری (CBT)

این شکل از درمان بر شناسایی و به چالش کشیدن افکار، ترس ها یا باورهای منفی مرتبط با دخول واژن تمرکز دارد.

این روش می تواند به رفع اضطراب، استرس، یا عوامل مرتبط با تروما که در ایجاد واژینیسموس کمک می کنند کمک کند و راهبردهای مقابله ای را برای غلبه بر این موانع روانی آموزش دهد.

حساسیت زدایی تدریجی

این تکنیک شامل یک رویکرد گام به گام برای نفوذ واژن، با استفاده از گشادکننده های مدرج (دیلاتورها) یا سایر اشیاء با اندازه های افزایش یافته است.

هدف این است که به بدن خود کمک کنید تا به تدریج با این حس سازگار شود و در نتیجه واکنش ترس یا درد را کاهش دهید.

مشاوره یا رابطه جنسی

جستجوی راهنمایی از یک مشاور یا درمانگر جنسی می تواند برای رسیدگی به هر گونه مسائل عاطفی یا رابطه ای مرتبط با واژینیسموس مفید باشد.

متخصصین در این زمینه می توانند فضای امنی برای بحث در مورد نگرانی ها، بهبود ارتباطات و کشف تکنیک های مختلف صمیمیت و جنسی فراهم کنند.

داروها

در برخی موارد، شل ‌کننده‌های عضلانی یا کرم‌ های بی ‌حس ‌کننده موضعی ممکن است برای کمک به شل شدن عضلات کف لگن و کاهش درد در حین مقاربت تجویز شوند.

این داروها را می توان به طور موقت در کنار سایر درمان ها برای تسهیل پیشرفت استفاده کرد.

مهم است به یاد داشته باشید که اثربخشی گزینه های درمانی ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد و ترکیبی از رویکردها ممکن است ضروری باشد.

مشاوره با یک متخصص زنان که در زمینه سلامت جنسی یا اختلالات کف لگن تخصص دارد برای تعیین مناسب ترین برنامه درمانی برای نیازهای فردی بیمار توصیه می شود.

آیا کگل به درمان واژینیسموس کمک می کند؟

مراقبت های هنگام انجام کگل برای واژینیسموس

هنگام انجام تمرینات کگل برای واژینیسموس، چندین احتیاط و ملاحظات وجود دارد که باید در نظر داشته باشید.

  • اول از همه، مهم است که قبل از شروع این تمرینات با یک متخصص زنان یا درمانگر کف لگن مشورت کنید.
  • شروع به آرامی و افزایش تدریجی شدت بسیار مهم است. با انقباضات ملایم عضلات کف لگن شروع کنید و به آرامی در طول زمان پیشرفت کنید.
  • مهم است که به بدن خود گوش دهید و از فشار دادن بیش از حد به خود خودداری کنید، زیرا این امر می تواند باعث ناراحتی یا درد شود.
  • تمرکز بر آرامش نیز کلیدی است، زیرا واژینیسموس اغلب با تنش و اضطراب عضلانی همراه است.
  • قبل از شروع تمرینات کگل، تمرین تکنیک های آرام سازی مانند تنفس عمیق یا آرام سازی پیشرونده عضلانی می تواند به کاهش تنش در عضلات کف لگن کمک کند.

افزایش تأثیر کگل برای واژینیموس

تکنیک مناسب برای اطمینان از اثربخشی ضروری است. تکنیک اصلی تمرین کگل شامل انقباض عضلات کف لگن است که گویی سعی در توقف جریان ادرار دارید، برای چند ثانیه نگه دارید و سپس رها کنید.

مهم است که در حین انجام تمرینات از حبس نفس یا کشش سایر عضلات خودداری کنید. ثبات برای دیدن نتایج بسیار مهم است. تمرینات کگل را حداقل سه بار در روز انجام دهید و به تدریج مدت و شدت آن را طبق توصیه پزشک خود افزایش دهید.

درمان واژینیسموس برای کگل

نتیجه کگل در درمان واژینیسموس

برای رسیدن به نتیجه مناسب و دلخواه در درمان واژینیسموس، مهم است که صبر و پشتکار داشته باشید.

بهبود علائم واژینیسموس ممکن است زمان ببرد، بنابراین مهم است که با خود صبور باشید و تمرینات را ادامه دهید حتی اگر پیشرفت کند باشد.

به یاد داشته باشید، این اقدامات احتیاطی و ملاحظات دستورالعمل های کلی هستند و همیشه بهتر است با یک متخصص برای مشاوره و راهنمایی های شخصی بر اساس شرایط خاص خود مشورت کنید.

تکنیک های آرام سازی برای کاهش واژینیسموس

بله، چندین تکنیک آرام سازی وجود دارد که می تواند به کاهش تنش در عضلات کف لگن کمک کند. در اینجا چند تکنیک توصیه شده وجود دارد:

تنفس عمیق

تمرینات تنفس عمیق را برای کمک به شل شدن عضلات کف لگن انجام دهید.

از طریق بینی عمیق نفس بکشید، اجازه دهید شکم شما منبسط شود و سپس به آرامی از طریق دهان بازدم کنید و اجازه دهید شکم شما منقبض شود. در حین بازدم روی شل کردن عضلات کف لگن تمرکز کنید.

آرامش عضلات کف لگن

در یک وضعیت راحت دراز بکشید و به طور آگاهانه عضلات کف لگن خود را شل کنید. با انقباض عضلات شروع کنید و سپس به آرامی تنش را رها کنید.

این تمرین را چندین بار تکرار کنید و هر بار روی شل کردن کامل عضلات تمرکز کنید.

کگل برای واژینیسموس

تمرینات کششی

تمرینات کششی ملایم را برای عضلات کف لگن انجام دهید. یکی از کشش های مؤثر کشش پروانه ای است.

روی زمین بنشینید و زانوهای خود را خم کرده و کف پاها را لمس کنید. به آرامی زانوهای خود را به سمت زمین فشار دهید در حالی که پشت خود را صاف نگه دارید. کشش را به مدت 10 تا 15 ثانیه نگه دارید و سپس رها کنید.

ماساژ کف لگن

به دنبال کمک یک فیزیوتراپیست آموزش دیده کف لگن باشید که می تواند تکنیک های ماساژ خاصی را برای کاهش تنش در عضلات کف لگن به شما آموزش دهد.

توجه به این نکته مهم است که اگر دچار تنش یا درد مزمن ماهیچه لگن هستید، توصیه می شود برای تشخیص مناسب و برنامه درمانی شخصی با یک متخصص زنان مشورت کنید.

کاهش استرس برای درمان واژینیسموس

علاوه بر تکنیک های ذکر شده قبلی، در اینجا چند تکنیک آرام سازی دیگر وجود دارد که می تواند به کاهش تنش در عضلات کف لگن کمک کند:

حمام‌های گرم یا پدهای گرمایشی

غوطه‌ ور شدن در یک حمام گرم یا قرار دادن یک پد گرم‌ کننده روی ناحیه لگن می‌تواند به شل شدن ماهیچه ‌ها و کاهش تنش کمک کند. گرما می تواند جریان خون را افزایش داده و باعث آرامش شود.

تجسم و ذهن آگاهی

از تکنیک های تجسم برای تصور کردن عضلات کف لگن در حال شل شدن و رها شدن تنش استفاده کنید. این کار را با تمرینات ذهن آگاهی ترکیب کنید، مانند تمرکز بر لحظه حال و مشاهده هرگونه احساس در ناحیه لگن بدون قضاوت.

دکتر ویدا یوسفیان

آرام سازی و شل کردن عضلانی

این تکنیک شامل تنش سیستماتیک و سپس شل کردن عضله ها در بدن از جمله عضلات کف لگن است. با منقبض کردن ماهیچه‌ ها شروع کنید و سپس تنش را رها کنید و در عین حال بر احساس آرامش تمرکز کنید.

یوگا و حرکات کششی

برخی حرکات کششی یوگا می توانند ناحیه لگن را هدف قرار دهند و به کاهش تنش کمک کنند. برای یادگیری ژست های خاصی که برای کف لگن مفید هستند، با یک مربی معتبر یوگا مشورت کنید.

آموزش بیوفیدبک

بیوفیدبک تکنیکی است که از دستگاه های الکترونیکی برای ارائه بازخورد در زمان واقعی در مورد تنش عضلانی استفاده می کند. این به شما کمک می کند تا از میزان تنش در عضلات کف لگن خود آگاه شوید و یاد بگیرید که چگونه آن ها را آگاهانه آرام کنید.

تکنیک های کاهش استرس

استرس و اضطراب می تواند به تنش عضلات کف لگن کمک کند. درگیر شدن در تکنیک‌ های کاهش استرس مانند تمرین ‌های تنفس عمیق، مدیتیشن یا شرکت در فعالیت‌ هایی که از آن لذت می‌برید می ‌تواند به آرامش بدن و ذهن کمک کند و منجر به آرامش در عضلات کف لگن شود.

به یاد داشته باشید، اگر تنش یا درد مزمن عضلات کف لگن را تجربه می‌کنید، حتماً به متخصص زنان مراجعه کنید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.