درمان نازایی

نازایی و درمان نازایی
نازایی به مواردی اطلاق می شود که خانم و آقا پس از اینکه به مدت یک سال نزدیکی بدون جلوگیری داشته اند باردارد نشوند.
ناباروری به مواردی اطلاق می شود که حدود 6 ماه نزدیکی بدون جلوگیری داشته و باردار نشوند.
البته خانم های بالای 35 سال بایستی دقت بیشتری نموده و زودتر به این موارد دقت کنند.که در صورت باردار نشدن بایستی درمان گردند.زیرا تخمک های یک خانم بالای 35 سال بسیار غیر فعالتر از یک خانم جوانتر است.
اولین کار در درمان معاینه خانم و تهیه یک پاپ اسمیر است.
به گفته خانم دکتر یوسفیان :آقا هم بایستی در اولین ویزیت همراه خانم باشد و متخصص زنان برای آقا هم آزمایش اسپرموگرام(آنالیز مایع منی)بنویسد.
مرحله بعد انجام (HSA) هیسترو سالپنگوگرافی است.که از باز بودن لوله های خانم اطمینان حاصل کنیم.دکتر یوسفیان معتقد است:درصدی از علت های نازایی می تواند به بسته بودن لوله های رحمی توسط عفونتهای جنسی مثل کالامیدیا گونوره و یا حتی TB (سل)باشد.
خیلی وقت ها بدترین نازایی ها از نظر گذر زمان با یک آنتی بیوتیک ساده درمان پذیر هستند.
دکتر یوسفیان در بررسی های خود خاطر نشان میکند مواردی داشتیم که سالهای متمادی 6-7 سال به همکاران فوق تخصص نازایی مراجعه می کردند و تحت درمان های هورمونی سنگین بودند (که علاوه بر هزینه بالا عوارض بیشماری هم دارد.)
درمان نازایی به گونه ایست که علاوه بر همدلی با زوجین بایستی دلسوزی کافی توسط پزشک در حین کار اعمال گردد. تا نتیجه مناسب حاصل گردد.
دکتر ویدا یوسفیان: در مرحله بعد بایستی بعد از بررسی سلامت خانم و سونوگرافی و آزمایشگاه های لازم از جمله بررسی هورمون خانم (از نظر تیروئید و هورمون پرولاکتین و هورمونهای زنانه و مردانه) و همچنین HCA (هیستروسالپنگوگرافی خانم و بررسی لوله ها) از دارودرمانی خوراکی مثل کلومیفن و لتروزول استفاده نمود.


روش های مهم درمان ناباروری:
در زمانیکه زن اختلال تخمک گذاری دارد و برای بدست آوردن تعداد کافی تخمک جهت انجام سیکل درمانی IUI و IVF و ICSI از آن استفاده می شود. در این روش با استفاده از هویون درمانی (کلومیفن و HMa و HCA) تخمدان را تحریک نموده و به تعداد کافی تخمک آزاد می شود.
IUI:

در این روش مایع منی از مرد گرفته و پس از جداسازی و شستشو، اسپرم های زنده و متحرک به وسیله کانتر و به طور مصنوعی همزمان با تخمک گذاری وارد حفره رحم می گردد. دکتر ویدا یوسفیان: در این روش تحریک تخمک گذاری پیش از تزریق اسپرم به منظور تولید تعداد کافی تخمک در زمان تخمک گذاری باعث احتمال بالای حاملگی می شود.
دکتر ویدا یوسفیان: زمان تخمک گذاری به وسیله سونوگرافیهای متعدد از تخمدان در روزهای متوالی و گاه با اندازه گیری هویون های جنسی در ادرار و خون مشخص می شود.
IUI برای مواردی است که اختلال در دهانه رحم(سرویکس) وجود دارد یا علت نازایی نامشخص است و یا بعضی از اختلالات اسپرم کارآیی دارد.
دکتر ویدا یوسفیان: روش IUI معمولاً حداکثر تا 4 بار برای هر زوج انجام می شود و احتمال حاملگی پس از 4 دوره 35% است.
IVF: باروری در محیط آزمایشگاه در مواردی که لوله های رحمی آسیب دیده باشد موثر است(روش انتخابی) دکتر ویدا یوسفیان می گوید هرچند در آندومتریوز و مشکلات تخمدانی و ناباروری با علت مردانه هم از این روش استفاده می شود.
دکتر ویدا یوسفیان می گوید: در این روش ابتدا از داروهای محرک تخم گذاری برای تنظیم سیکل قاعدگی و تحریک تخمدان برای ایجاد تعداد کافی تخمک استفاده می شود.
وقتی فولیکول رسید(حدود cm1.8-2.2) آنوقت HCA تزریق و 36 ساعت بعد با استفاده از سوزن هدایت گر به وسیله TVS (سونوگرافی ترانس واژینال) تخمک های رسیده جمع آوری می شود.
دکتر ویدا یوسفیان می گوید: همزمان در آزمایشگاه نمونه انزال مرد تهیه و پس از شست وشو و آماده کردن اسپرم ها در مجاورت تخمک قرار داده می شود تا لقاح در محیط آزمایشگاه صورت گیرد.
دکتر ویدا یوسفیان: روز بعد از بارور شدن تخمک ها، جنین ها تقسیم شده و جنین های مناسب به داخل رحم انتقال داده می شود.


میکرواینجکشن(ICSI) :

یک روش بسیار تخصصی برای برای درمان ناباروری و بچه دار نشدن زوج با علت مردانه (اشکالات حرکتی اسپرم و تعداد اندک اسپرم) می باشد.
دکتر ویدا یوسفیان: در این روش مشابه IVF ابتدا تخمدانها توسط داروهای محرک تخمک گذاری، تحریک و پس از رسیدن فولیکولها به حد مطلوب و رسیده تخمک ها جمع شوند.
همزمان در آزمایشگاه نمونه منی به طرق مختلف تهیه و آماده می شود.
دکتر ویدا یوسفیان: با استفاده از دستگاه میکرواینجکشن یک اسپرم بالغ و سالم داخل هر یک از تخمدانها تزریق می گردد.
تقریباٌ حدود 48 ساعت(دو روز) بعد از عمل میکرواینجکشن همانند IVF ، جنین های سالم پر از تقسیمات مناسب بداخل رحم انتقال داده می شود.

مقاله تهیه شده توسط :

خانم دکتر ویدا یوسفیان

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.